Hírek

„ITT ÉLNEK KÖZÖTTÜNK”

A „HÍD A JÖVŐBE” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány nyúli Márton Lakóotthona most ünnepelte az intézmény megnyitásának 5. évfordulóját. A jubileumi rendezvény fénypontja volt az a - hétköznapi ember számára mindenképpen szokatlannak tűnő - kiállítás, amelyet Kara Ákos a Megyei Közgyűlés alelnöke nyitott meg. A fotókon az intézmény létrehozásának viszontagságos évei, a lakóotthon fogyatékkal élő lakóinak mindennapjai elevenednek meg igen látványos formában. Az üvegvitrinekben elhelyezett kézműves termékeken pedig nyomon követheti a látogató azt a szakmai fejlődési ívet, ami a kezdetektől /2004/ napjainkig rajzolható meg a lakók kézműves foglalkoztatásában.

A kiállítás szervezői - a lakóotthon életét bemutató anyagot egy informális környezetbe helyezték azzal, hogy megismerhető válik a látogató számára többek között a fogyatékkal élők oktatási, munkaerő-piaci és jogi helyzete a mai Magyarországon.

A kiállítás rávilágít a fogyatékkal élő embertársaink társadalmi kirekesztettségére, és szembesíti a látogatót az ember „törékenységével” is, hisz bárki bármikor kerülhet hirtelen a „MÁSIK OLDAL” - ra.

 

A helyszín megválasztása nem volt véletlen. A kiállítással az iskolás korosztályt kívántuk megcélozni.

A kiállítás küldetése – összhangban a „HÍD A JÖVŐBE” Alapítvány célkitűzésével - a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának elősegítése, a fogyatékkal élő embertársaink problémái iránt fogékonyabb, befogadóbb és toleránsabb társadalmi szemléletmód kialakítása a felnövekvő generációkban.

 

A szervezők dolgoznak azon, hogy a kiállítás anyaga eljuthasson a megye néhány nagyobb iskolájába további bemutatás céljából.

A kiállítás december 17-ig látogatható a PÁGISZ ÁMK-ban, majd januárban az Arany János Általános Iskola fogadja a kiállítást.

 

Dr. Fekete Gáborné

koordinátor

„HÍD A JÖVŐBE” Alapítvány

 

Vissza Fel